A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Adam Higginbotham : Éjfél Csernobilban

Ár:
5.490 Ft
4.090 Ft (3.895 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 26%
Az akció időtartama:
2020. 10. 19. - 2020. 10. 31.
Legaszov (…) hátat fordított minden politikai ortodoxiának, amiben tinédzserkora óta hitt, és kijelentette: a szovjet tudomány utat tévesztett. (…) Nem pár nemtörődöm reaktorkezelő, hanem a szovjet szocialista kísérlet alapvető hibája vezetett a négyes blokk katasztrófájához.”

Higginbotham kimerítő kutatáson alapuló dokumentumregénye részletekben bővelkedő, olvasmányos elbeszélése a csernobili atomkatasztrófának, úgy, ahogy még sohasem olvashattuk.
1986. április 25-e fordulópontot jelentett a történelemben. Az erőmű balesete nemcsak azt változtatta meg gyökeresen, ahogy az emberek addig gondolkodtak a nukleáris energiáról, de rávilágított bolygónk ökológiai rendszerének sérülékenységére is. A „békés atom” egy csapásra láthatatlan gyilkossá vált a világ szemében.
Az esemény, amely hozzásegítette ellenfelét, az Amerikai Egyesült Államokat ahhoz, hogy győztesen kerüljön ki a hidegháborúból, döntő szerepet játszott az öröknek tűnő szovjet birodalom összeomlásában. Moszkva számára egyaránt jelentett politikai, pénzügyi, környezeti és tudományos katasztrófát – lerántotta a leplet a szovjet rendszer hazugságairól, és végleg megroppantotta gyenge lábakon álló gazdaságát.
A tragikus éjszakán induló történet hátterében érzékletesen kibontakozik a diktatúra harminc éve letűnt világa, amikor a lojalitás a kommunista eszme hamis ideáljaihoz az emberi gyarlóságokkal együtt olyan veszélyes helyzetet teremtett, aminek megoldásához a történések szereplőinek összes találékonyságára és sokak hősies és önfeláldozó erőfeszítésére szükség volt.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Cím Éjfél Csernobilban
Szerző Adam Higginbotham
Kötési mód keménytáblás
Kiadó IPC Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelme 656
Dimenzió 145 mm x 209 mm x 50 mm
ISBN 9789636357122

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!