A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Csíksomlyói kalauz - A búcsúsok imakönyve

Ár:
3.990 Ft
3.192 Ft (3.040 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2020. 10. 19. - 2020. 10. 31.

Utolsó példányok!!

Először jelenik meg Magyarországon a témájában és nyelvében is különleges imakönyv. 
A csudákkal ékes somlyói Mária kegyhelyét látogató zarándokok lelki épülésére állította össze P. Réthy Apollinár ferencrendi szerzetes, írta az első kiadás címlapjára a kolozsvári kiadó 1924-ben. 

Ezúttal reprint kiadásban jelenik meg 2019-ben, a csíksomlyói pápalátogatás évében. Az imakönyv számos közismert ősi imát és éneket tartalmaz, de találhatók benne olyanok is, amelyek az idők folyamán feledésbe merültek.Mit akar a Kalauz?, hangzik el a bevezető kérdés száz évvel ezelőtt az előszóban. 

Íme: A székely nép mindig mélyen vallásos és erkölcsös volt. Hite és erkölcse felett anyai szemmel őrködött a székelyek Nagyasszonya. Szűz Mária Anyja volt e sokat szenvedett népnek, s e nép gyermeke volt a sokszor felkeresett Anyának. 

Ma mintha a szent Szűz nem vigyázna reánk: hitünkben meginogtunk, erkölcseinkben meglazultunk. Nem csoda: a székely nép már nem borul le oly mélységes hittel és bizalommal kegyszobra előtt, mint régente. Pedig a székely népnek manapság van a legnagyobb szüksége a Szűz Anyára, anyai szívére, anyai kezére, anyai szemére, anyai könnyeire, anyai imájára. E Kalauz vissza akarja vezetni az eltévedett gyermeket a mindig megbocsátó, irgalmas Anyához, hogy az ő karjai közt megint vallásos és erkölcsös legyen a székely nép, mint régebb volt. 

Adja Isten! Csíksomlyó, 1924. március 25-én.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Cím Csíksomlyói kalauz - A búcsúsok imakönyve
Szerző P. Réthy Apollinár
Kötési mód papír / puha kötés
Kiadó Erdélyi Szalon Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelme 208
Dimenzió 125 mm x 183 mm x 16 mm
ISBN 9786150047065

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!