A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Ómama nyaklánca - Silingi Terézia Javított, bővített kiadás

Ár:
4.990 Ft (4.752 Ft + ÁFA)

Elfogyott

Ez a nagy sikerű igaz családregény olyan egyszerű, hétköznapi szavakkal tárja elénk a Zimber család történetét, mintha egy háziasszony mesélne a konyhájában egy kávé mellett a kedves ismerősnek. A titkot Ómama nyaklánca hordozza, ami először az 1800-as évek második felében bukkan fel egy budafoki bálon, Foltrauer Anna nyakában, s ma az ő dédunokájának az unokája viseli.

A szerző, Silingi Terézia évekig ápolta férje nagyanyját, majd férje édesanyját, tőlük tudja, hogyan lehet túlélni járványokat és világháborúkat, forradalmakat és családi viszályokat, honnan merít erőt az ember ahhoz, hogy mindig talpra álljon, és ha kell, újrakezdje az életét. Tőlük tudja: a következő generációk hosszú sora a vérében hordozza majd életünk minden egyes mozzanatát. Regénye 1847 és 199o között játszódik, történései igazak, szereplői valódiak, csak a mese kedvéért kerekítette ki itt-ott a szerző fantáziájával a hiányzó részeket. Száz-százötven éves születési anyakönyvi kivonatok és régi fényképek, a család által a zsidóüldözés során bújtatott emberek, többek közt Szerb Antalné, az iró felesége és Bálint Endre festőművész nyilatkozatai, ÁVH-s dokumentumok és régi levelek támasztják alá, hogy a regény lapjain valós történések és igazi szereplők elevenednek meg. Ám ez a regény nemcsak egy család története: lehetne bárkié, hiszen mindannyiunk elé hasonló próbatételeket hoz a sors, és valamennyien magunkban hordozzuk a közös történelmünket.

A könyv először 2015-ben jelent meg, ismertséget és sikert hozva a ma 80 éves szerzőnek. Rég nem látott vagy sosem ismert rokonok is jelentkeztek, a család története tovább kerekedett. Így az új kiadás a könyv fogadtatásáról és az azóta eltelt időről is szól.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Kötési mód keményfedeles kötés
Kiadó Szilvia és Társa Kft. - Zimber-Könyvek
Szerző Silingi Terézia
Kiadás éve 2018
Terjedelme 872 oldal
Dimenzió 140x200x58 mm
ISBN 9786158072052
Ár 4990 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!