A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Surányi Miklós - A nápolyi asszony

Ár:
2.999 Ft
2.549 Ft (2.428 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 15%
Az akció időtartama:
2020. 10. 19. - 2020. 10. 31.

A regény középpontjában Mátyás király nápolyi felesége, Beatrix áll. Ki volt ő? Surányi Miklós műve egy lehetséges válasz a kérdésre ami egy asszonyi mesterkedésekkel, udvari intrikákkal és hatalmi harcokkal megtűzdelt mozgalmas korregény is egyben.
Aragóniai Beatrix rendkívüli egyéniség: intelligens, ambiciózus, szépsége teljében lévő szerelmes asszony, uralkodásra termett és mindenáron uralomra törő, odaadó feleség és kacér hódító, szerelmi kalandokat kereső nő egy személyben.
Társuralkodó Mátyás mellett: a királyi gondok részese, az udvar életének irányítója. Fényt, pompát, élvezeteket és művészeteket kedvelő reneszánsz ember, a humanista udvari élet szervezője Mátyással együtt, hívására sorra jönnek a királyi udvarba az olasz építészek, tudósok, művészek és főurak, de befogadja, sőt kedveli a szép és fiatal léhűtőket is.
Ám hiába a hatalom, a siker és az élvezetek: élete mégis tragikus, nincs gyermeke, nem tud trónörököst szülni Mátyásnak. A királlyal való kapcsolatát e magtalanság és Corvin Jánosra, a király törvénytelen gyermekére való féltékenység, az ellene indított eszeveszett harc árnyékolja be, ez teszi gyűlölködővé és néha gonosszá is, udvari cselszövések, intrikák kitervelőjévé és részesévé.

Beatrix élettörténetén keresztül megismerheti az olvasó Mátyás udvarának pezsgő, színes életét, az udvari bálokat és fogadásokat, a humanista művészeket és tudósokat, szerelmi történetekről és gáláns kalandokról értesül, de bepillantást nyerhet a történelmi eseményekbe is.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek


 
cím A NÁPOLYI ASSZONY
szerző SURÁNYI MIKLÓS
kiadó LAZI BT.
kiadás éve 2015
súlya 490 gramm
Dimenzió 155 mm * 215 mm * 28 mm
Terjedelme 402 oldal
ISBN 9789632672502
ára 2999 Ft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!