A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Szesztay András - Az ügy

Ár:
2.990 Ft (2.848 Ft + ÁFA)

1963-at írunk. Egy húszéves katonát letartóztatnak, fogalma sincs, miért. Fél évig magánzárkában tartják, majd négy évre elítélik. A vád: részvétel a Mészáros-féle összeesküvésben. A bűne: ismert egy Mészáros nevű fiút. Felajánlják: azonnal szabadul, ha valakit megvádol. Nem teszi.Milyen volt az élet a Kádár-rendszer politikai foglyaként? Hogyan segítettek magukon a rabok, és miféle emberek társaságában töltötte a fiú a börtönéveket? Hogyan lehetséges,hogy bár megrendült egészséggel, de megerősödött, ép lélekkel szabadult?

Ezt a történetet nem a képzelet, hanem az élet írta. Szesztay András egykori politikai fogoly most kitálal, egyben emléket állít azoknak, akiknek nézeteik vagy hitük miatt kellett rács mögé, esetenként a halálba menni. Kötete nem szokványos visszaemlékezés, hanem sodró lendületű, megrázó regény, ahogyan ajánlója, Köllő Miklós fogalmaz: a kiszolgáltatottsággal, a reményvesztettséggel a hit, az életigenlés feszül szembe, hosszan tartó katarzis lengi át a művet.

Ajánljuk azoknak, akiket érdekel a történelem „alulnézetben” is, és mindazoknak, akik szeretnének úrrá lenni életük nehézségein.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Cím Az ügy
Szerző Szesztay András
Kötési mód papír/puha
Kiadó Szilvia és Társa Bt.
Kiadás éve 2017
Terjedelme 174
Dimenzió 148 mm x 210 mm x 11 mm
ISBN 9786158072007

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!