A felhsználói élmény növelése érdekében az oldal cookikat használ. Elfogadom
Termékek Menü

Tatár Imre: Fogságból fogságba

Ár:
2.990 Ft
2.400 Ft (2.286 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2020. 10. 19. - 2020. 10. 31.

Utam a Baross utcától a Blaha Lujza térig.

A szerző 1920. január 9-én született, e kötet megjelenésekor száz esztendős. A történelem végigkísérte életét. A Baross utcai zsidó festékkereskedő fia nem tanulhatott tovább, autószerelő inasnak állt, onnan hívták be munkaszolgálatra, majd vitték ki Ukrajnába. Ott megszökött és szovjet hadifogságba esett. Hat évet töltött távol a szülői háztól, s amikor hazaérkezett, másféle világ fogadta. A Fogságból fogságba című könyv ennek a hat esztendőnek a hiteles története.

Tatár Imre olvasmányos emlékirata történeteket, tényeket, helyszíneket elevenít meg a 20. század harmincas-negyvenes éveiből. Plasztikus képet rajzol arról a korszakról, amely „foglyul ejtette”, kényszerpályára lökte. Viszontagságokban, megaláztatásokban volt része, ám az éles szemű munkaszolgálatos, majd hadifogoly megtapasztalta az emberi természet sokféleségét is. Nemcsak a rosszat, a jót is észrevette. Például a bajtársiasságot – abban a közegben, amelyre elsősorban a kegyetlenkedés, az öldöklés volt a jellemző.

A szerző optimista alkatára jellemző, hogy a megpróbáltatások nem törték meg. A kéretlen „kalandok” felnőtt, erős férfivá gyúrták; emberismeretre, leleményességre tanították.

A kötet hozzájárul történelmi ismereteink árnyalásához, üzenetet hordoz a ma emberének, emellett érdekes és izgalmas olvasmány.

A könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Cím Fogságból fogságba
Szerző Tatár Imre
Kötési mód puha
Kiadó Szilvia és Társa Kft. - Zimber Könyvek
Kiadás éve 2020
Terjedelme 240 oldal
Dimenzió 210 mm x 148 mm x 17 mm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!